خبرنگاران خدادی :سفر به ترکیه فرصت همکاری های رسانه ای دو کشور را فراهم کرد
به گزارش وبلاگ مستر، آنکارا- خبرنگاران - محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سفرش به ترکیه را برای ایجاد یک خط ارتباطی مستقیم بین متولیان رسانه ای دو کشور با هدف ممانعت از سوء تفاهمات احتمالی مهم ارزیابی کرد.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در انتها این سفر در گفت وگو با خبرنگار وبلاگ مستر، روابط تهران و آنکار را راهبردی خواند و گفت: تاریخ ، ظرفیت های دو کشور ، بافت فرهنگی ، موقعیت جغرافیایی و منازعاتی که در اطراف دو جریان دارد به علاوه بحران هایی که دنیا با آنها روبرو شده از جمله کرونا و تحریم های اقتصادی که هر دو کشور هرکدام به نحوی درگیر آن هستند، نیازها و تقاضاهای دو کشور برای همکاری موجب شده است تا این روابط راهبردی شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه ایران یک منبع مهم تامین انرژی است و برخی از تولیدات ترکیه هم برای ایران مناسب هستند، گفت: بازار و خیلی دیگر از موضوعات در مناسبات ایران و ترکیه ، دو همسایه را به دو شریکی که بتوانند درهمه زمینه ها همکاری کنند، تبدیل می کند.
خدادی بخشی از همکاری های دو جانبه ایران و ترکیه را در دو عرصه بین المللی و منطقه ای تعریف کرد و گفت: ایران و ترکیه دو کنشگر اصلی در منطقه هستند و می توانند باعث ثبات و آرامش شوند و می توانند با طرف های ثالث که اهداف شان ایجاد آشوب و بی ثباتی در منطقه است،مقابله کنند .
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه رسانه ها محل انتقال اطلاعات هستند و تبادل اطلاعات بستر هر نوع ظرفیتی را فراهم می کند، شرح داد: نقش آفرینی رسانه های ایران و ترکیه می تواند بگونه ای باشد که صدای واقعی و برداشت از یک موضوع را منتقل کنند، می توانند برای حرکت روبه جلو منجر به درک متقابل شوند و یا می توانند یک موضوع را به قرائت متفاوت و سوء تفاهم از یک موضوع تبدیل کنند و بنابر این هرگونه همکاری رسانه ای بشدت در هر نوع همکاری نقش تعیین کننده ای دارد زیرا پایه هر تصمیم گیری اطلاعاتی است و این اطلاعات می تواند صحیح و یا نابجا باشد.
وی با بیان اینکه ایران و ترکیه از گذشته دارای روابط رسانه ای هستند، گفت که این روابط می بایست به روز می شد و دو طرف در فضایی مناسب فرایند به روز رسانی این روابط و همکاری ها را مطرح و بررسی کنند.
خدادی گفت که با برقراری روابط رسانه ای پیروز، ایران و ترکیه می توانند انتقال اطلاعات بین خود را از منبع اصلی تبادل کنند، زمینه دسترسی اطلاعات درست را برای شهفرایندان خود فراهم سازند و به مساله مهم ترکیه شناسی و ایران شناسی و معرفی واقعیت ها و ظرفیت های دوکشور مبادرت کنند.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید به اهمیت همکاری های رسانه ای منطقه ای، گفت: ایران و ترکیه که به لحاظ تنوع جمعیت، وسعت و رسانه ظرفیت های بسیار گستره ای دارند، می توانند به موازات سایر مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در عرصه همکارهای رسانه ای منطقه ای هم نقش آفرینی کنند.
به گزارش وبلاگ مستر، خدادی در سفری رسمی به ترکیه علاوه بر ملاقات با اصحاب و کارشناسان رسانه های این کشور با عالیترین مسئولان امور رسانه ای ترکیه از جمله مسئولین مرکز ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه، مسئول دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت خارجه ترکیه و روسای سازمان خبرگزاری رسمی ترکیه آناتولی و سازمان رادیو تلویزیون دولتی ترکیه تی . آر.تی در آنکارا ملاقات و گفت وگو کرد.
وی به بررسی تحولات ایران و منطقه در این ملاقات ها اشاره کرد و گفت:این چهار ملاقات لایه های متفاوتی داشت و البته مهم این بود که ما چگونه روابط رسانه ای بین دو کشور را به روز ، نسبت به گذشته فعال تر و به یک همکاری در فضایی جدید تبدیل کنیم.
خدادی اضافه کرد: در دنیای امروز تولید و نشر اطلاعات محصور به رسانه های تعیینی نیست و همه در آن سهم و نقش دارند بگونه ای که برخی کشورهای دنیا برای دو کشور ایران و ترکیه تولید اطلاعات می کنند.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: برای ممانعت از تولید اخبار جعلی، قرائت های نادرست و سوء استفاده از بستر رسانه برای اهداف سایر کشورها که مخالف تحکیم و تقویت روابط ایران و ترکیه هستند، باید بازدارندگی ایجاد کرد .
خدادی گفت: برهمگان روشن است که روابط ایران و ترکیه چه در فضای رقابتی، چه در فضای تقابلی و چه در فضای عناد مخالفانی دارد در حالی که روابط خوب دو کشور به نفع همه است ولی برخی کشورها بدلیل سلطه جویی اصولا دوست ندارند کشورهای منطقه با یکدیگر همکاری کنند و شاخص هایی هم در این زمینه داریم.
وی با تاکید بر اینکه ایران و ترکیه در زمینه دسترسی رسانه های دو کشور به پایتخت های همدیگر و سایر مراکز فرصت جدیدی باید ایجاد و آن را تسهیل ، تقویت و نزدیک کنند، شرح داد: در این ارتباط رسانه های ایران و ترکیه باید در خصوص تحولات گفت وگو کنند یعنی گفت وگوی بین رسانه ای و بین وبلاگ مستر باید شکل بگیرد و به یک نوعی طرفین باید بتوانند بستر انتقال اطلاعات را به عنوان بستر ایجاد فرصت برای دو کشور فراهم کنند و به موازات آن در زمینه مسایلی که در آنها تفاوت نظر موجود است دو طرف باید بتوانند واقع بینانه با مسایل برخورد کنند.
معاون مطوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فضای امروز دنیا، بدنبال آرامش، امنیت و ثبات است و اینها در کنار توسعه از مطالبات مردم دنیا است و منطقه ما بشدت در این سه موضوع دچار مخاطره است و بنابراین برای ایجاد آرامش در منطقه نیازمند تقویت هرگونه همکاری ، نشستن کنار همدیگر، گفت وگوی با یکدیگر و رسیدن به نکات مشترک و دور شدن از موارد اختلافی موجود در جامعه هستیم.
خدادی بررسی مهارت رسانه ای ، هم افزایی مهارت ها و آموزش های رسانه ای را یکی دیگر از اهداف سفر خود به ترکیه خواند و اضافه کرد: در خصوص چگونگی استفاده از نوآوری ها ، مراکز دانشگاهی رسانه ای و دیگر ظرفیت های دو کشور و استفاده از فرصت های جدید مصاحبه کردیم.
وی اظهارداشت: یک کانال ارتباطی مستقیم را تعریف کردیم تا برای حل مسائل احتاقتصادی از جمله در خصوص ویزا ، نوع تردد و استقرار وبلاگ مستر دو طرف بتوانیم اینها را حل و تسهیل و اگر مانعی هم بود آن را برطرف کنیم.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت که از مدیران رسانه های ارشد ترکیه برای سفر به ایران دعوت کردیم و قرار شد متقابلا مدیران رسانه های ایران به ترکیه دعوت شوند و قرار شد در این خصوص یک چارچوب تعیین شود.
وی اضافه کرد: رییس سازمان صدا و سیما برای سفر به ترکیه دعوت و مقرر شد که قرارداد بین سازمان های رادیو و تلویزیون دولتی دو کشور به روز شود و البته قرارداد بین آناتولی و وبلاگ مستر خبرگزاری های رسمی دو کشور نیز به روز شده است.
خدادی تاکید کرد: مهمترین دستاورد سفر به ترکیه این بود که فرصت گفت وگو فراهم و مباحث رسانه ای دو کشور به روز شد، در این زمینه 10 سرفصل تعیین تعیین شد و در دستور کار دو طرف برای پیگیری قرار گرفت .
منبع: ایرنا