رستوران های دیزی سرای تهران ، یک آبگوشت خوشمزه
به گزارش وبلاگ مستر، فکر می کنم همه دیزی باز ها رستوران دیزی ایرانشهر را می شناسند و قطعاً طعم آبگوشت خوشمزه آنجا را نه یک بار، بلکه ده بار هم چشیده اند. فضای سنتی و نوستالژیکی دارد. همه چیزش کاملاً سنتی است. خلاصه که آنجا حال دلتان کلی خوب است.
یک آبگوشت خوشمزه سنتی در همه ایران غذایی پرطرفدار و بسیار لذیذ است. غذایی بی نظیر و چرب و سنگین که معمولاً با گوشت تازه گوسفند، حبوبات، گوجه، سیب زمینی، دمبه و کلی ادویه و … پخته می گردد و طعمی به یاد ماندنی را زیر دندان همه باقی می گذارد. صفحه گردشگری امروز به چندین دیزی سرای معروف در تهران سر زده است که در این روزهای سرد، هم یک گردشگری گرم را به شما هدیه کند و هم خاطره خوشی را برایتان به ارمغان بیاورد.
در واقع، در وبلاگ مستر گردشگری از هر نوع برای شما معرفی می گردد. امروز هم به یک خوشمزه گردی می رویم تا بگوییم هنر درست کردن دیزی سنتی فقط در دست مادر بزرگ هایمان در مطبخ نیست؛ بلکه بسیاری مردان کار بَلد هم در رستوران ها بهترین خاطرات خوش طعم را برایتان به جا می گذارند.
ظرف های سفالی (سنگی) که معمولاً در رستوران ها استفاده می گردد این آبگوشت خوشمزه را تبدیل به دیزی سنگی می نماید.
فرق دیزی با آبگوشت: دیزی فقط نام ظرف آبگوشت است که امروزه به کار می رود؛ وَ این یک غلط مصطلح است که اگر آبگوشت را در منزل بپزند به آن آبگوشت و اگر بیرون، به آن دیزی می گویند. به علاوه اینکه در حقیقت هر دو یکی است و تفاوتی بین آن ها نیست. از جایی که قهوه خانه ها آن را در دیزی سنگی می پختند به همان دیزی یا دیزی سنگی معروف شد؛ وگرنه حتی مواد آن هم یکی است.
دیزی سنگی را کجا بخوریم؟
حالا که قرار است بیرون از خانه باشیم پس می گوییم دیزی. دیزی سنگی را با نان سنگک، سبزی خوردن، پیاز و پیازچه و انواع ترشیجات هم کنار این غذا سرو می نمایند که دیگر برایتان نگویم که چه آبگوشت خوشمزه ای را رقم می زند! حالا ببینم در کدام منطقه به گردشگری برویم تا بتوانیم یک طعم لذیذ سنتی را بچشیم.
رستوران دیزی
فکر می کنم همه دیزی باز ها رستوران دیزی ایرانشهر را می شناسند و قطعاً طعم آبگوشت خوشمزه آنجا را نه یک بار بلکه ده بار هم چشیده اند. می توان گفت خوشمزه ترین دیزی سرای تهران است. منو و لیست غذا ندارد، فقط می روی آنجا و دیزی می خوری. فضای سنتی و نوستالژیکی دارد. همه ظروف و محیط پذیرایی کاملاً سنتی هستند. خلاصه که آنجا حال دلتان کلی خوب است.
*نکته: فقط ظهر ها برای ناهار می توانید دیزی بخورید نه اینکه شب چیز دیگری باشد. کلاً این رستوران فقط ظهرها دیزی می دهد.
*نکته: آخر هفته این رستوران خیلی شلوغ است. ازدحام مشتری حتی باعث در صف ایستادن هم می گردد.
*نکته: دوغ محلی این رستوران به علاوه چای و بامیه آخرش هم از شاخصه های آن است.
آدرس: ایرانشهر، خیابان کلانتری، پلاک 52
رستوران آذری
در جنوب تهران معمولاً رستوران های معروف زیاد است اما رستورانی فوق العاده معروف هم هست که تمام شهرتش به خاطر آبگوشت خوشمزه و درجه یک آن است. دیزی های رستوران آذری آنقدر عالی است که شاید کسی منو رستوران را نخواند و فقط یکراست دیزی سفارش دهد.
اینجا هم فضای سنتی و دلنشینی دارد. مشتریانی که بخواهند می توانند پس از یک آبگوشت خوشمزه قلیان هم سفارش دهند. چای قند پهلوی این رستوران هم معروف است.
*نکته: در روز های آدینه و تعطیل این رستوران ازدحام بیش از حدی دارد.
آدرس: میدان راه آهن-ابتدای خیابان ولی عصر روبروی شهرداری ناحیه 4- پلاک 30
دیزی سرای اختیار
مهم مهم که رستوران یا همان دیزی سرای اختیار غیر از آبگوشت خوشمزه اش، صبحانه های فرد اعلا و املت های فوق العاده ای هم دارد. ویژگی این رستوران چیز عجیبی است. یعنی به جای سرو نان سنگک با دیزی، نان بربری تازه با آبگوشت هایش می دهد. فضای داخلی این دیزی سرا کاملاً سنتی و خودمانی است. کارکنانش بسیار خوش برخوردند و مهربان. راستش گویش شان مانند بازیگران فیلم های دهه 40 است!
*نکته: همه مخلفات خوشمزه اش را برای خودتان سفارش دهید.
آدرس: خیابان کارگر، میدان حر، خیابان امام خمینی، خیابان کمالی، جنب بیمارستان لقمان حکیم
دیزی گلفام
یک ابداع عجیب در این دیزی سرا رخ داده است. یعنی وقتی شما برای خوردن یک آبگوشت خوشمزه به رستوران دیزی گلفام بروید با دو نوع انتخابِ: دیزی ساده و دیزی تند فلفلی روبرو می شوید! برای سلیقه های مختلف خیلی هم خوب است. سه نوع ترشی هم دارد که باز هم به سلیقه تان هرکدام را که خواستید می توانید سفارش دهید. فضای بسیار دیدنی دارد و با کلی عکس از آنجا برخواهید گشت.
*نکته: چای و بامیه تازه بعد از دیزی اش هواداران زیادی دارد.
*نکته: دوغ و مخلفات این رستوران را نباید بی خیال شوید.
آدرس: خیابان جردن، خیابان گلفام، پاساژ امیر، پلاک62
دیزی تیلیت
دیزی تیلیت برای آن دسته از افرادی خوب است که به ساندویچ کثیف اعتقادی ندارند. همه شنیده ایم که گاهی کسی می گوید برویم از آن ساندویچ کثیف ها بخوریم. که یک نمونه آن ساندویچ های فریِ معروف است. عجب طعمی هم دارد! خلاصه که اینجا یک رستوران شیک و پیک است. آبگوشت خوشمزه اش در کنار آن محیط بهداشتی، رستوران تیلیت را انتخاب خوبی نموده است.
فضای داخلی تیلیت، مدرن-سنتی است، مگه داریم؟ بله داریم. پرسنل خوش برخوردی هم دارد. خدمت رسانی اش هم عالی است. شاید پر بیراه نباشد که بگوییم محبوب ترین رستوران های مرکز شهر است.
*نکته: بهتر است حتماً قبل از رفتن، جایتان را رزرو کنید که واقعاً شلوغ است.
آدرس: خیابان سعدی شمالی، روبروی منوچهری، کوچه مصباح، پلاک194
دیزی سرای طرشت
اینجا دیزی سرای طرشت است، اما معمولاً مشتری ها، این دیزی سرا را به نام دیزی ناصر قهرمانی می شناسند. طعمش واقعاً بی نظیر است. یک آبگوشت خوشمزه و لذیذ در فضایی نوستالژیک که پر است از عکس های خاطره انگیز از تهران قدیم خودمان. همچنین آنجا تصاویری از کاراکتر های مختلف و قهرمان های تا قبل از دهه 60 را هم خواهید دید.
وقتی پا به این دیزی سرا بگذارید خواهید دید آقا ناصر با محبت و مهربانی و شوخی های دوست داشتنی اش حسابی شما را سر ذوق می آورد. شاید هم برای همین است که اهالی به جای اینکه نام دیزی سرا را بدانند بیشتر نام آقا ناصر را برای این مکان استفاده می نمایند. اینجا واقعاً یک آبگوشت نوستالژیک به شما می دهد که از آن به بعد هرگاه نام این غذا را بشنوید بلافاصله به یاد همین دیزی سرا می افتید. بسیار لذیذ و دلچسب و مهمتر از همه چرب است!
*نکته: خوب است از تکه کلام ها و شوخی های آقا ناصر ناراحت نشده و با آن همسو شوید.
آدرس: شمال میدان آزادی، خیابان شهید صالحی، چهار راه طرشت شمالی، انتهای کوچه اکبری٬ جنب حسینیه بزرگ