آیا مسواک زدن مانع کرونا می گردد؟
به گزارش وبلاگ مستر، سلامت خبرنگاران : نتیجه عجیب یک تحقیق نشان می دهد که بین مسواک زدن و کرونا ارتباط وجود دارد.
تحقیقات پیرامون کرونا ادامه دارد. در تازه ترین تحقیق به این نتیجه رسیده اند که مسواک زدن در پیشگیری از کرونا موثر است.
به گزارش وبلاگ مستر، این مطالعه بعلاوه نشان می دهد که مراقبت از دندان ها و لثه ها می تواند خطر ابتلا به عفونت جدی را به ویژه اگر بیماری قلبی داشته باشید کاهش دهد.
نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند: تحقیقات قبلی ارتباط میان بهداشت ضعیف دهان و افزایش التهاب و ابتلا به بیماری های قلبی را نشان داده است؛ ابتلا به کووید-19 شدید هم با واکنش التهابی مرتبط است.
بافت های دهان می توانند به عنوان مخزنی برای کووید-19 عمل نموده و بار ویروسی زیادی را در حفره دهان ایجاد نمایند، دکتر احمد مصطفی باسونی سرپرست این مطالعه و مشاور قلب در دانشگاه قاهره در مصر گفت: ما حفظ سلامت دهان و دندان و بهبود اقدامات بهداشت دهان را به ویژه در زمان ابتلا به عفونت کووید-19 توصیه کردیم.
محققان برای ارزیابی ارتباط میان سلامت دهان و دندان و شدت ابتلا به کووید-19 ، 86 بیمار مبتلا به بیماری قلبی را در مصر که آزمایش پی. سی. آر کرونای آنها مثبت شده بود، مورد آنالیز قرار دادند. اطلاعات به وسیله پرسشنامه و سوابق پزشکی، از جمله سطوح پروتئین واکنشی C یا CRP که نشان می دهد آیا التهاب در بدن وجود دارد یا خیر جمع آوری شد.
نویسندگان متوجه شدند که سلامت دهان و دندان ضعیف با ابتلا به کووید 19 شدیدتر و مدت زمان طولانی تر برای بهبودی از این بیماری همراه است. یافته های این مطالعه نشان می دهد که بهداشت دهان و دندان ضعیف ممکن است یک عامل خطر اضافی برای بیماران قلبی مبتلا به کرونا باشد.
اهمیت بهداشت دهان و دندان در ابتلا به عفونت کووید19
باسونی سرپرست این مطالعه در یک بیانیه خبری گفت: انجام اقدامات ساده مانند رعایت بهداشت دهان و دندان، افزایش آگاهی از اهمیت بهداشت دهان و دندان در ارتباط با ابتلا به عفونت کووید- 19 و یا بیماری های سیستمیک به وسیله رسانه ها و جامعه پزشکی، ویزیت منظم دندانپزشکی به ویژه به وسیله بیماران بیماری قلبی و استفاده از دهانشویه های ضد میکروبی می تواند به جلوگیری از ابتلا به موارد شدید کرونا و یا کاهش شدت بیماری کووید -19 یاری کند.
ویروس کرونا موسوم به کووید-19 اواسط ماه دسامبر 2019 (24 آذرماه 1398) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان دنیای بهداشت 21 اسفندماه 98 همه گیری دنیای این ویروس را گفت.
جهش ویروس کرونا در انگلیس، برزیل، هند و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی های جدیدی را در دنیا به وجود آورده است.
نتایج این مطالعه در جلسه مشترک کالج قلب آمریکا، انجمن قلب مصر و بخش ACC مصر در تاریخ 14-15 اکتبر (21 و 22 مهر) ارایه می گردد.
منبع: رکنا