روایت هوشنگ مرادی کرمانی از مخالفت رئیس رادیو با ساخت قصه های مجید

به گزارش وبلاگ مستر، رونمایی از ترجمه صربی کتاب قصه های مجید با حضور نویسنده کتاب در نمایشگاه کتاب بلگراد برگزار گشت.

روایت هوشنگ مرادی کرمانی از مخالفت رئیس رادیو با ساخت قصه های مجید

هوشنگ مرادی کرمانی در مراسم رونمایی از قصه های مجید به زبان صربی، در میان استقبال اهالی بلگراد پایتخت صربستان گفت: مجید 45 سال پیش که من 30ساله بودم، به جهان آمد و کم کم همراه من پیر می شود.

به گزارش ایسنا، او به روند خلق قصه های مجید اشاره کرد و ادامه داد: من نویسنده رادیو ایران بودم و نزدیک عید نوروز بود که از قدیمی ترین عیدهای جهان است. روز اول بهار که سبزه ها درمی آیند، بزغاله ها خرسند می شوند، بلبلان چه چه می زنند و طبیعت بیدار می شود و ما جشن می گیریم. برنامه های رادیو و تلویزیون هم در این جشن سیزده روزه باید شاد باشند تا خستگی یک سال کار و یک زمستان سخت و طولانی را به در کنند.

مرادی کرمانی گفت: وقتی پیشنهاد تولید قصه های مجید را دادم، رئیس رادیو به شدت مخالفت کرد و گفت ما نمی خواهیم شادی عید مردم را با یک بچه یتیم که قهرمان اصلی داستان است، تلخ کنیم. من خیلی تلاش کردم که یکی از داستان ها را به دست رئیس رادیو برسانم که بخواند. وقتی پیروز شدم، او به جای آن که اشکش سرازیر شود، کلی خندید و همین باعث شد که قصه ها به رادیو راه یابند. زیرا من از دیدگاه طنز، موقعیتی غمگین را تصویر کرده بودم. به قول منسوب به ارسطو، در هر تراژدی یک طنز خوابیده است و در هر طنز و شوخی هم یک وجه غم انگیز و جدی وجود دارد.

او ادامه داد: در نهایت، قصه هایی که قرار بود فقط برای 5 روز اول عید تولید شود، با استقبال و پیگیری مخاطبان، تا 5 سال، هر آخر هفته از رادیو پخش شد. حتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی از من دعوت شد که آن را ادامه دهم؛ درحالی که 90درصد برنامه ها اجازه پخش و اجرا نیافتند.

نویسنده قصه های مجید افزود: حدود 160-70 داستان درباره این بچه یتیم داشتم که 38 تا را انتخاب کردم و کتاب شد. مردم استقبال کردند، به 10-12 زبان ترجمه شد، سریال خیلی پیروز هم از آن ساخته شد که جزئی از خاطرات مردم ایران است. این سریال که فیلم هایی هم از دل آن درآمد، به زبان انگلیسی زیرنویس شده است که امیدوارم به زبان صربی هم زیرنویس و برای مردم صربستان هم پخش شود.

او همچنین با یاد کردن از مرحوم محسن سلیمانی، رایزن فرهنگی پیشین ایران در بلگراد، از همه کسانی که در فرآیند انتشار این کتاب، و معرفی این بچه 45 ساله به جامعه صربی تلاش کردند، تشکر کرد.

قصه های مجید، داستان های یک پسربچه یتیم کرمانی است که با مادربزرگش بی بی، زندگی می کند. مجید و بی بی با حقوق بازنشستگی پدربزرگ مجید و فروش ژاکت های دستباف روزگار می گذرانند. بیشتر مخاطبان ایرانی، مجید را با سریال قصه های مجید ساخته کیومرث پوراحمد به خاطر می آورند که در فضای اصفهان روایت می شود.

منبع: همشهری آنلاین

به "روایت هوشنگ مرادی کرمانی از مخالفت رئیس رادیو با ساخت قصه های مجید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روایت هوشنگ مرادی کرمانی از مخالفت رئیس رادیو با ساخت قصه های مجید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید