ربیعی: اگر این دولت نبود شرایط از این هم بدتر می شد

به گزارش وبلاگ مستر، سخنگوی دولت با اعلام اینکه همیشه آماده بودیم بر اساس توافقات مقرر پیشین دسترسی های مجدد را برای بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی فراهم کنیم گفت: بازررسی های فنی نباید سیاسی گردد.

ربیعی: اگر این دولت نبود شرایط از این هم بدتر می شد

علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه، اظهار کرد:این روز ها بیش از گذشته باید از اقدامات گفته گردد تا با آن ها آشنا شویم، مردم شایعاتی می شنوند که باید برای آن ها جواب داشته باشیم. در ادامه گزیده ای از این نشست خبری را می خوانید:

  • کرونا کما کان مهم ترین مسئله دولت است و جزء موضوعات مهم و همیشگی است که در جلسات مالی و ستاد ملی مبارزه با کرونا پیگیری می گردد.
  • ما به دوران پسا کرونا نرسیده ایم این بیماری از ماه های قبل شروع شده است و آثار آن همانطور که گفتیم باقی مانده است و کرونا تمام نشده است.
  • یک روح جدید در حمکرانی و سیاست دمیده شده است، مبازره با کرونا الگویی برای دولت با اشکال نوین عقلانیت به همراه داشته است.
  • گزارشات می گوید رعایت فاصله گذاری و استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی 30 تا 40 درصد و در مترو 90 درصد بوده است، اما فاصله گذاری رعایت نشده است. برای همین به وزارت صمت دستور داده شد فراوری ماسک را افزایش دهد.
  • ما در شرایط فعلی در چند استان به پیک بیماری رسیده ایم؛ این به معنای پیک جدید نیست، بلکه استان هایی که وارد پیک نشده اند، امروز وارد پیک شده اند. نباید به اشتباه گفته گردد وارد پیک جدید شدیم.
  • برای دولت روز های سختی است هم برای نرسیدن آسیب به اقتصاد خوانوار ها هم جان انسان ها. آثار تعطیلات عید فطر امروز خود را نشان می دهد. عادی سازی که انگار کرونا تموم شده امروز خود را نشان می دهد.
  • بعد از کرونا درباره افزایش قیمت مسکن و نرخ اجاره بهای خانه ها در دولت بحث شد. معاون اول دولت مامور شد کارگروهی برای مسکن تشکیل دهد. به طور خلاصه می گویم در سیاست های کوتاه مدت و بلند مدت فعالیت نموده و برای هر دوره تصمیمات لازم گرفته می گردد. اول برای مستاجران تصمیماتی گرفتیم که به محض نهایی شدن اطلاع رسانی خواهد شد. وزارت مسکن مکلف شد برای تامین مسکن پایدار برای کم درآمد ها طرح ملی مسکن را به یاری وزارت خانه های ذی ربط و بانک ها برای تامین 400 هزار مسکن انجام دهد.
  • (درپاسخ به سوالی درباره واکنش دولت به خودکشی اخیر یک کارگر) به محض شنیدن این خبر ناگوار آنالیز ها شروع شد. مسئله جان یک انسان حتما برای ما مهم است. همینجا لازم می دانم به خانواده این فرد تسلیت بگویم. نباید در این زمینه ها حتی با پیش داوری سوال را مطرح یا قضاوت کرد. خودکشی علت و عوامل متعددی دارد بدون مطالعه کافی و برسی علل مختلف نمی توان آن را به یک موضوع نسبت داد. سعی می کنیم با حمایت های اجتماعی انگیزه ها را برای خودکشی کاهش دهیم. شرح بیشتر دادم که بگویم نمی توانیم قضاوت کنیم. در این مورد خاص مرحوم که کارگری بود تحقیقات اجرا شده و گزارشاتش برای دولت و برای من ارسال شد در این مورد علت شخصی بیش تر بوده است. باید روی تاب آوری اجتماعی خود بیشتر کار کنیم. در مجموع حمایت های اجتماعی را باید بیشترکنیم؛ ما هم نگران فقر و اقتصاد و هم جنبه روانشناختی خودکشی هستیم. اجازه دهیم نهاد های ذی ربط پاسخ گوی نهایی این موضوع باشند.
  • از اعضای شورای حکام انتظار داریم از استقلال این نهاد بین المللی در برابر قلدری آمریکا حمایت و استقلال خودش را حفظ کند. همینطور هشدار می دهیم استفاده از معیار های سیاسی در رسیدگی متقابل به تکالیف کشور ها در آژانس انرژی اتمی نتیجه ای جز از هم گسیختگی رشته های اعتماد و تقویت بی ثباتی دنیای ندارد. جمهوری اسلامی ایران بیشترین دسترسی را که یک کشور ممکن بود به آژانس بین المللی اتمی دهد، داده است. در حوزه دسترسی به بازرسان این نهاد امکاناتی را اهدا کردیم که هم اکنون می توانیم ادعا کنیم که شفاف ترین برنامه صلح آمیز هسته ای دنیا را داریم. به کشور های منطقه نگاه کنید هیچ کدام از آن ها شفافیت ایران را داشته اند؟ ایران انتظار دارد آژانس بین المللی درخواست های خود را در چارچوب اساسنامه آژانس و قواعد بین المللی ارائه کند. ایران ملتزم به تمامی تعهدات بین المللی خودش بوده و تضمین آن هم گزارش های 17 گانه مثبت آژانس است.
  • (درباره ارسال جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی) تصمیم به ارسال جعبه سیاه به خارج از کشور را گرفته ایم که جعبه سیاه با نمایندگان ایران در اسرع وقت به اوکراین فرستاده گردد، اگر در اوکراین امکان بازخوانی جعبه سیاه فراهم باشد، این کار در اوکراین انجام خواهد شد و اگر این امکان وجود نداشته باشد، جعبه سیاه در فرانسه بازخوانی خواهد شد.
  • ادعا نمی کنم که جامعه خشنود است و در کشور نگرانی وجود ندارد، اما علت آن را نیز بگویید. ممکن است اگر این دولت نبود شرایط از این هم بدتر می شد بدون بیان علی نمی توانیم تحلیل درستی داشته باشیم. با توجه به این شرایط در سال 98 اقتصاد بدون نفتمان مثبت و در بودجه سال 99 هم رشد خواهیم کرد. البته ما با پدیده کرونا هم روبه رو شدیم. این پدیده بر اقتصاد تحریم زده ما تاثیر داشت؛ آیا دولت در مدیریت کرونا نمره قابل قبولی نگرفت؟ سیاستی که باید هم از جان انسان ها در برابر ویروس و هم در برابر فقر و بیکاری محافظت کند. حال نمی خواهم در خصوص ساز های ناکوک و فشار های داخلی چیزی بگویم آن ها نیز بی نظیر بودند.
  • ما اکنون پیک دوم نداریم، درحال حاضر استان هایی درگیر شدند که اصلا پیک را تجربه ننموده بودند، بسیاری از آن هایی که فرایندشناسی می نمایند، می گویند که این اتفاق رخ خواهد داد که پیک در استان هایی که تجربه نشده، اتفاق خواهد افتاد. همچنین شیب آمار جان باختگان هنوز فرایند صعودی ندارد و حتی در برخی استان ها کاهشی است، اما این میزان مراجعه ناشی از بیماریابی فعال بوده است.
منبع: فرارو

به "ربیعی: اگر این دولت نبود شرایط از این هم بدتر می شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ربیعی: اگر این دولت نبود شرایط از این هم بدتر می شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید