تشنگی بیش از حد

به گزارش وبلاگ مستر، در بعضی موارد، تشنگی بیش از حد نشانه ای از شرایط سلامتی می تواند باشد. اگر به علت غیر قابل توضیحی رخ دهد، مطمئناً موجب نگرانی خواهد بود.

تشنگی بیش از حد

مترجم: فریبا نوید

منبع:راسخون

....................

در بعضی موارد، تشنگی بیش از حد نشانه ای از شرایط سلامتی می تواند باشد. اگر به دلیل غیر قابل شرحی رخ دهد، مطمئناً موجب نگرانی خواهد بود.

از آن جا که انجام چندین عملکرد در بدن امری حیاتی است، اغلب نوشیدن اندازه کافی آب را توصیه می کنیم. احساس تشنگی در فصل تابستان امری کاملاً طبیعی است. با این حال، گاهی اوقات ممکن است فردی بدون هیچ دلیل تعیینی به دفعات احساس تشنگی کند.

علل

در موارد عادی، آب و هوای گرم، خوردن غذاهای تند و غیره موجب تشنگی می شوند. اما، در موارد دیگر، این مسئله می تواند نشانه ای از شرایطی که در زیر آورده شده است، باشد.

دیابت

تشنه شدن به دفعات، یکی از علائمی است که هم در دیابت ملیتوس یعنی دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 و هم در دیابت بی مزه وجود دارد. دیابت، یک بیماری مزمن است که به واسطه سطح بالای قند در خون و کمبود فراوری یا جذب هورمون انسولین در بدن تعیین شده است. کاهش وزن، فشار خون بالا، تکرر ادرار و غیره از دیگر علائم دیابت هستند.

هیپرگلیسمی

زمانی که سطح کلسیم در خون افزایش پیدا می نماید، هیپرگلیسمی رخ می دهد. این مورد می تواند از دلایل متعددی ناشی شود مانند پر کاری تیروئید، نارسایی غده فوق کلیوی، نارسایی کلیه، مصرف بیش از حد داروهای مدر و غیره. سنگ کلیه، تکرر ادرار، تهوع، استفراغ، تشنگی بیش از حد و مانند آن از دیگر علائم آن می باشند.

کم آب شدن بدن

کم آبی بدن یکی از شایع ترین علل ناشناخته تشنگی در بچه ها و بعلاوه بزرگسالان می باشد. از دست دادن آب و نمک بدن به دلیل ننوشیدن آب کافی، تعریق بیش از حد، استفراغ، یا اسهال می تواند منجر به کم آبی بدن شود.

دیابت بارداری

دیابت بارداری که به اسم دیابت بارداری ملیتوس یا GDM هم شناخته شده است، یکی از انواع دیابت است که در زنان بارداری که قبل از بارداری سابقه ابتلاء به بیماری دیابت نداشته اند، ایجاد شده است. دلیل قطعی این بیماری ناشناخته است. با این حال، اعتقاد بر این است که هورمون های خاصی موجب اختلال در عملکرد انسولین شده که منجر به افزایش سطح قند خون می گردند. در بیشتر موارد، پس از تولد بچه، دیابت بارداری از بین می رود.

پریتونیت

پریتونیت بیماری است که از عفونت باکتریایی یا قارچی در صفاق، غشای پوشش دیواره داخلی شکم، ناشی می شود. این بیماری می تواند از دیالیز صفاقی، ایجاد مایع صفاقی، آسیب، و یا آسیب به غشاء ناشی شود. استفراغ، تشنگی، ضربان قلب سریع، بی اشتهایی، تهوع از دیگر علائم پریتونیت می باشند.

درمان

اگر فردی تشنگی بیش از حد را بدون شرح هیچ دلیلی به همراه دلایل دیگر تجربه می نماید، باید در اسرع وقت با پزشک مشورت کند. اگرچه، هیچ درمانی برای دیابت وجود ندارد، اما انجام اقدامات درمانی به کاهش علائم و تحت کنترل در آوردن بیماری یاری خواهد نمود. مصرف منظم دارو در پی یک رژیم غذایی مناسب، سطح قند را تحت کنترل در می آورد.

درمان هیپرگلیسمی به دلیل آن بستگی دارد. اگر این بیماری از عملکرد نادرست هر غده ای ناشی شود، ممکن است برای برداشتن غده به طور کامل به عمل جراحی احتیاج باشد. از سوی دیگر، در موارد خفیف، مصرف داروها هم می توانند موثر واقع شوند. دیابت بارداری هم می تواند به اسم نوع دیگری از دیابت با شیوه ای مشابه درمان شود. پریتونیت را اگر به دلیل عفونت باکتریایی ایجاد شده باشد، می توان به یاری آنتی بیوتیک ها درمان کرد. ثانیاً، اگر به دلیل تروما ایجاد شده باشد، ممکن است پزشک روش های درمانی مرتبط را تجویز کند.

با تشخیص دادن دلیل دقیق بیماری، می توان به درمان مناسب و بهبود سریع تر یاری کرد.

منبع: راسخون

به "تشنگی بیش از حد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تشنگی بیش از حد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید