بلغور گندم و یک جهان خاصیت
به گزارش وبلاگ مستر، بیشترین کاربردی که بلغور گندم در آشپزی ما ایرانی ها دارد تهیه آش یا نهایتا سوپ است! البته در بعضی شهرها از آن غذاهایی مثل دمی و کوفته هم درست می نمایند، اما باز هم بلغور و انواعش آن طور که باید و شاید در رژیم غذایی مان صندلی مناسبی ندارد!
10 مورد از برترین فواید بلغور گندم!
در حالی که بلغور گندم همواره انتخاب اول شما در میان غلات نیست، به طرز شگفت آوری مغذی و دارای فوایدی برای سلامتی است، از جمله توانایی آن برای بهبود هضم، تحریک رشد و نمو، تحریک گردش خون، یاری به خواب، جلوگیری از بیماری مزمن و محافظت از سیستم ایمنی بدن، و غیره.بلغور گندم چیست؟
بعید است که شما بلغور گندم را در خارج از آشپزخانه یا مرزهای ملی خاورمیانه، هند و اروپا پیدا کنید، اما این نوع گندم خشک شده خرد شده در این منطقه ها کاربرد بسیاری دارد. بلغور گندم در واقع مخلوطی از پوست دانه از انواع مختلف گندم است که در آن منطقه ها یافت می شوند.این ماده در تهیه پیش غذاها بسیار محبوب است و میتواند بسیار سریع پخته گردد که باعث می گردد به غذایی راحت و چند منظوره تبدیل گردد. اگر شما هوادار این غذاها هستید، احتمالا بلغور گندم را به عنوان ماده ای در غذاهای خود تجربه نموده اید. بلغور گندم میتواند به شکلهای مختلف از جمله ماکارونی، نان و سالاد غلات گرم یا سرد تهیه گردد.
در حالی که انواع مختلفی از غلات در دنیا وجود دارد، بسیاری از آنها از گندم تصفیه شده بدست می آیند که پس از آن برای فراوری غذاهای کربوهیدراتی تصفیه شده استفاده می شوند. اینها برای سلامتی شما مناسب هستند، اما با ماهیت خام و سرشار از مواد مغذی بلغور گندم مقایسه نمی شوند.
بلغور گندم غلظت بالاتر و انواع مختلفی از مواد معدنی، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و فسفر را نسبت به گندم تصفیه شده ارائه می دهد و باعث می گردد که حتی برای سلامت انسان مفیدتر باشد.
بعضی از اجزای اصلی بلغور گندم شامل آهن، منیزیم، پتاسیم، روی، نیاسین، مس، فسفر، منگنز، فیبر و پروتئین غذایی هستند. بعلاوه اندازه کمی کالری و چربی دارد که می تواند غذای بسیار مهمی برای افرادی باشد که رژیم غذایی دارند. هنگامی که بلغور گندم در بدن تجزیه می گردد، تمام این مواد ارزشمند بدن شما را تقویت میکنند.
فواید سلامتی بلغور گندم
بلغور گندم بلغور دارای فواید بسیار مهمی است. پس اجازه دهید در خصوص فواید آن مفصل تر بحث کنیم.بهبود هضم
سطوح بالای فیبر در رژیم غذایی یاری می نماید تا فرایند هضم در بدن تحریک گردد و از شرایط خاصی نظیر یبوست، نفخ، گرفتگی و سوء هاضمه جلوگیری گردد.این فیبر بعلاوه می تواند عملکرد جذب مواد مغذی در روده و تعادل کلسترول را با حذف اسیدهای چرب امگا -6 اضافی و تجمع آنها در شریان ها، بهبود بخشد. بلغور گندم در مقایسه با سایر غلات معمولی فیبر بسیار بالاتری دارد.
یاری به افراد دیابتی
بلغور گندم با داشتن کربوهیدرات های پیچیده تر نسبت به گندم ساده تصفیه شده و قندهای ساده، میتواند اندازه قند خون را در بدن بهبود بخشد. بلغور گندم با بهینه سازی انتشار انسولین، می تواند باعث جلوگیری از افزایش فشار خون و قند خون گردد که برای افراد مبتلا به دیابت بسیار خطرناک هستند.ساخت استخوان های قوی
مواد معدنی بسیاری که در بلغور گندم بلغور یافت می گردد، برای بسیاری از سیستم های مختلف بدن مهم هستند اما برای بهبود استحکام استخوان اهمیت ویژه ای دارند.با بالا رفتن سن، تراکم مواد معدنی استخوانی به طور طبیعی کاهش می یابد، بنابراین ما به اندازه زیادی فسفر، منگنز، آهن و فسفر برای حفظ سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان احتیاج داریم. بلغور گندم این مواد معدنی را در غلظت های بالا در اختیار بدن قرار میدهد و باعث می گردد این غله به یک تقویت کننده عالی برای استخوان تبدیل گردد!
محافظت از قلب
علاوه بر اثراتی که فیبر بر تجمع کلسترول در قلب دارد، بلغور گندم می تواند به سلامت قلب و عروق نیز یاری کند. اندازه قابل توجهی پتاسیم در بلغور گندم وجود دارد، پتاسیم به عنوان یک وازودیلاتور شناخته شده است که بدین معناست که می تواند فشار را در عروق و شریان ها کاهش دهد و فشار خون را پایینتر آورد.برای افرادی که در معرض خطر عوارض قلبی و عروقی هستند، بلغورگندم انتخاب رژیمی عاقلانه ای است که می تواند فشار خون بالا را تحت کنترل درآورد.
تقویت ایمنی بدن
طیف وسیعی از ویتامین ها و مواد معدنی موجود در بلغور گندم می تواند بر سیستم ایمنی بدن تاثیر بگذارد. به طور خاص، روی به پاسخ ایمنی قوی در بدن مرتبط شده است و بلغور گندم اندازه قابل توجهی از این ماده معدنی را در هر پُرس دارد - یعنی حدود 20٪ از مصرف روزانه پیشنهاد شده.افزایش گردش خون
آهن، ماده معدنی کلیدی در رژیم غذایی ما است، زیرا این ماده معدنی تاثیر عمده ای بر سیستم گردش خون دارد. کمبود آهن آنمی نامیده می گردد و می تواند منجر به ضعف، گیجی، خستگی و اختلالات معده گردد.این بدین علت است که آهن یک مولفه ضروری در ساخت گلبول های قرمز خون است، و وقتی گردش خون کاهش یابد، سطح انرژی ما هم افت میکند. یک پُرس استاندارد بلغور گندم، حدود 15 درصد از احتیاج روزانه این ماده معدنی را تامین می نماید.
کاهش وزن
ماهیت کم کالری و کم چربی بلغور گندم باعث می گردد برای افرادی که رژیم غذایی دارند، ایده آل باشد. نه تنها وجود فیبر بالا در بلغور گندم باعث می گردد که احساس سیری داشته باشید، بنابراین مانع پرخوری و خوردن بین وعده های غذایی می گردد، بلکه محتوای چربی و کالری شما را بسیار پایین خواهد آورد.پیشگیری از بیماری های مزمن
دانه ها و غلات به طور معمول با پتانسیل آنتی اکسیدانی بالایی همراه نیستند، اما بلغور گندم دارای خاصیت آنتی اکسیدانی فیتونوترینت ها است که میتوانند در از بین بردن التهاب و کاهش جهش سلول های سالم که باعث سرطان میشوند، یاری کند.رادیکال های آزاد در بدن باعث تحریک استرس اکسیداتیو در بدن و پس از آن التهاب می شوند که می تواند منجر به مسائل دیگری در سلامتی گردد.
تسریع رشد
بلغور گندم، با داشتن تمام اسید آمینه های ضروری که بدن برای رشد و نمو احتیاج دارد، منبع خوبی از پروتئین است که بدن ما برای رشد بافت ها، سلول ها، رگ های خونی تازه و غیره به آن احتیاج دارد. اگر در دوره بهبودی پس از آسیب یا بیماری به سر می برید، مصرف زیاد پروتئین های کامل برای تسریع بهبودی لازم است.بهبود خواب
سطوح قابل توجهی از منیزیم موجود در بلغور گندم، آن را به یاریی بزرگ برای خواب تبدیل می نماید، چرا که منیزیم می تواند بر فراوری بعضی از پیغام رسان های عصبی آرامش بخش تاثیر داشته باشد.هنگامی که بدن شما این انتقال دهنده های عصبی را آزاد می نماید، سیستم عصبی و فکر آرام می شوند، و یاری می نماید تا دوره های راحت و طولانی خواب داشته باشید.
کسانی که از بی خوابی و سایر اختلالات خواب رنج می برند، باید بلغور گندم را به مدت چند هفته در رژیم غذایی خود بگنجانند و احتمالا تغییر قابل ملاحظه ای را مشاهده خواهند کرد.
منبع: سایت راستینه
منبع: راسخون